Steden

Vakantiehuis Zuid Limburg Dromen onder de bomen
Lekker winkelen of historische gebouwen bezoeken.

Winkelen kun je overal, wij adviseren je om de steden in onze omgeving vooral te bezoeken om te genieten van de historische gebouwen en sfeer.

Valkenburg aan de Geul

Klein, maar dichtbij (6 km) en zeker een bezoek waard is Valkenburg aan de Geul dat via enkele binnen weggetjes bereikbaar is. Valkenburg heeft de afgelopen decennia hard aan de weg getimmerd om tot de toeristische toppers van Limburg te gaan behoren. Zeer bekend zijn de kasteelruïne, de Fluweelgrot, de mergelgrotten (o.a. mountainbiketochten ondergronds) en het openluchttheater. Voor kinderen van alle leeftijden biedt pretpark de Valkenier een prima dagje vermaak.

www.vvvzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg

Maastricht

Maastricht ligt op slechts 10 km afstand van Groot Welsden en is een absolute stedentopper. Het eeuwenoude Jekerkwartier, de Helpoort en stadswallen, de Servaasbrug en het moderne Centre Ceramique zijn absoluut een aanrader. Uiteraard rust je uit op het terras op het landelijk bekende Vrijthof (Rieu concerten) of het Onze Lieve Vrouweplein. Even buiten de stad mag een bezoek aan Fort Sint Pieter, de Sint Pietersberg en de ENCI groeve vanwaar je een prachtige uitzichten hebt niet ontbreken.

www.bezoekmaastricht.nl

Aken

De stad van Karel de Grote, bevindt zich op 30 km en is zeker een dagtrip waard. De must sees zijn de Dom, de Domschatkamer, de stadspoorten en muren, de Elissenbrunnen met zijn heilzame naar rotte eieren stinkend water en het Pontviertel waar je prima kunt eten tegen een redelijke prijs. Vergeet niet op de heen of terugreis ook een bezoekje te brengen aan het drielandenpunt in Vaals met zijn uitkijktoren en labyrint.

http://www.aachen-tourismus.de

Luik

Luik ligt op ruim een half uur rijden en staat bekend om de vlooienmarkt op vrijdag, de zondagsmarkt La Batte, de Bueren trap van 373 treden met als beloning een prachtig uitzicht over de stad.

http://mooistestedentrips.nl/nieuws/verrassend-luik-15-must-dos